fbpx Kentimin Öyküsü | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Kentimin Öyküsü

Bütüncül bir bakış açısıyla doğa-kültür-insan arasındaki vazgeçilmez ve yaşamsal ilişkiyi temel alarak ve bölge/mekân odaklı eğitim (place based education) yöntemiyle hazırlanan Kentimin Öyküsü, müfredat ve sınıf içi uygulamaları dikkate alarak ve destekleyerek verilen bir eğitim. Bu eğitimle, çocukların eğitim öğretim yılı süresince, yaşadıkları kentin çevresi, doğası ve tarihiyle etkileşim içinde olması hedefleniyor. Programda katılımcıların geçmişten bugüne kültürel ve doğal mirası farklı yönleriyle keşfetmeleri ve kentlerinin mirasını geleceğe aktaran bireyler olarak aktif rol almaları amaçlanıyor.

Hedef kitle: İlkokul öğretmenleri

Program süresi: Kentimin Öyküsü Programı, öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte uygulayacakları, bir eğitim-öğretim yılına yayılan etkinliklerden oluşur. Programa katılmak isteyen öğretmenlerimize yönelik çevrimiçi bir bilgilendirme sunumu yapılarak, uygulamaya ilişkin detaylı bilgiler paylaşılacaktır.

Katılım ve daha fazla bilgi için tıklayın

*NOT:
Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: