fbpx Rehberim Doğa | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Rehberim Doğa

Rehberim Doğa, Stockholm Dayanıklılık Merkezi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirilen “gezegenin eşikleri”  kavramından ilham alınarak tasarlanmış  özgün içeriğiyle, Türkiye’deki ilk ve tek öğretmen eğitimi programıdır.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, bu programla ekolojik sorunlar konusunda bilgi ve sorumluluk sahibi, günlük hayattaki tercihlerinin doğaya doğrudan ve dolaylı etkilerinin farkında olan, doğayı koruma bilinciyle hareket eden öğretmen ve öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Öğretmenlerin sorumlu olduğu müfredat göz önünde bulundurularak hazırlanan program kapsamında eğitime katılan öğretmenler, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencileriyle beraber dokuz eşik için çeşitli etkinlikler yapar.

Hedef kitle: Ortaokul öğretmenleri.

Programın Süresi: Rehberim Doğa Programı, öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte uygulayacakları, bir eğitim-öğretim yılına yayılan etkinliklerden oluşur. Programa katılmak isteyen öğretmenler öncellikle aşağıda yer alan başvuru formunu doldurarak başvuru yapar. Başvuruyu takiben, çevrimiçi bir bilgilendirme sunumu yapılarak, uygulamaya ilişkin detaylı bilgiler ve öğretmen kılavuzu paylaşılır. Eğitim-öğretim yılı sonunda programı tamamlayan öğretmenlere “Katılım Belgesi” verilir.

Katılım ve daha fazla bilgi için tıklayın

Fırsat Eşitliği için Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullarla yürütülen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: