Ağaçların Diliyle Kentim

Ağaçların Diliyle Kentim, ilkokul öğrencilerinin, öğretmenleri rehberliğinde orman ekosistemini tanımalarını, doğanın kültüre etkilerini kavrayabilmelerini, doğayı bir oyun arkadaşı olarak görerek ondan aldıkları ilhamla yaratıcılıklarını geliştirmelerini hedefleyen bir yıl süreli eğitim programıdır. Kenti yaşayan bir organizma olarak ele alan program, doğa-insan-mekân ilişkisinin sağlıklı bir şekilde kurulmasını ve kentlerin ekolojik özelliklerinin korunmasını amaçlıyor.

MEB ilkokul müfredatında yer alan amaç ve kazanımları destekleyecek şeklide tasarlanan Ağaçların Diliyle Kentim Programı, yukarıda bahsedilen hedef doğrultusunda sınıf içi ve sınıf dışı uygulamaları içeren 20 etkinlikten oluşuyor. Öğretmenlerden öğrencileriyle birlikte eğitim öğretim yılı boyunca sınıf seviyelerine uygun olan en az 10 etkinliği uygulamaları bekleniyor. Etkinlikleri yukarıda belirten şeklide uygulayan ve sonuç değerlendirme formunu dolduran öğretmenlerimize sene sonunda katılım belgeleri veriliyor.

Hedef kitle: İlkokul öğretmenleri

Programın Süresi: Katılımcı öğretmenlerin bir eğitim öğretim yılı boyunca öğrencileriyle birlikte uygulayabilecekleri sınıf içi ve sınıf dışı etkinlikleri içeriyor.

Katılım ve daha fazla bilgi için tıklayın

*NOT:
Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: