Gezegenin Eşikleri: Tohum, Gıda ve İklim

İklim değişiklikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, toprak ve su kirliliği gibi güncel ekolojik sorunların nedenlerini, gıda üretim ve tüketim biçimlerimizde arayabiliriz. Stockholm Dayanıklılık Merkezi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirilen “Gezegenin Eşikleri” kavramına odaklanarak hazırlanan “Gezegenin Eşikleri: Tohum, Gıda ve İklim Atölyesi” ile amacımız, gıda üretim ve tüketim sistemlerimizi mercek altına almak. Çünkü bu bakış, küresel olarak yaşadığımız ekolojik sorunların günlük yaşamda yaptığımız seçimlerle olan yakın ilişkisini ortaya koymayı sağlar. Atölye programımız, bizleri doğanın iç dengesi ve uyumuyla yeniden buluşturmak için çalışan doğal tarımın filozofu Masanobu Fukuoka’nın tohum topu uygulamasıyla tamamlanır.

Hedef kitle: Kurum çalışanları ve / veya aileleri.

Süre: 2 saat

Mekân: İç mekân toplantı salonu. Atölyenin uygulamalı bölümü için dış mekân da seçenek olabilir.

Katılım formu için tıklayın

*NOT:
Fırsat Eşitliği için Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, kurumlara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: