Suyun Öyküsü

Suyun Öyküsü Eğitim Programı, suyun temel rolü üzerine odaklanıyor. Yaşamı mümkün kılarak kültürlerin de temelini oluşturan suyun, gündelik yaşam alışkanlıklarımızdan nasıl etkilendiği ve su kaynaklarının önemi, bu eğitim programının vurgu noktası. Öğrencilerde suyu koruma bilincini oluşturabilmekse, programın başlıca amaçlarından.

Atölye kapsamında gerçekleştirilen “Suyun Öyküsü” sunumuyla, öğrenciler, uygarlıkların ve kültürlerin doğmasında suyun oynadığı temel role dair farkındalıklarını derinleştirir. Dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının güncel durumu ve su kaynaklarının korunmasına yönelik bireysel olarak atabilecekleri adımları da bu sunumla öğrenir. Atölyenin uygulama aşamasında ise öğrenciler “Kendi Deterjanını Kendin Yap” etkinliği ile günlük yaşamda kullanabilecekleri, su kaynaklarını kirletmeyen çevre dostu deterjanlarını üretir.

Hedef kitle: İlkokul ve ortaokul seviyesinde öğrenim gören öğrenciler.

Süre: 2 saat

Katılım formu için tıklayın

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

*NOT:
Fırsat Eşitliği için Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: