Doğada(n) Öğreniyorum | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Doğadan Öğreniyorum

Doğadan Öğreniyorum etkinliği, kent içinde giderek azalan orman varlığına dikkat çekmek, kent ormanlarını ve bu ormanlarda yaşayan türleri hem çocuklara hem de yetişkinlere tanıtmak için hazırlanmış eğlenceli ve öğretici bir atölye. Atölye kapsamında kent içinde bir koru, park ya da ormanı ziyaret eden katılımcılar, duyularını kullanarak ormanı ve ormanda yaşayan farklı canlı türlerini tanır. Bu amaçla dokunma, duyma, görme ve koklama duyularını harekete geçirmek üzere özel olarak hazırlanmış atölye çalışmaları uygulanır.

Program sonunda katılımcıların doğaya daha yakından bakarak, doğadaki türler ve türler arasındaki bağlara dair kalıcı bir farkındalık geliştirmeleri sağlanır.

Hedef kitle: Kurum çalışanları ve/veya aileleri.

Süre: 90 dakika

Mekân: Etkinliğin yapılacağı kentte yer alan koru ya da orman.

Uygulama şekli: Yüz yüze

Başvuru formu için tıklayın

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, kurumlarla yürütülen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.