Çekül Bilgi Ağacı Afet Gündemi: Doğal Afetler Ve Eğitim | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Afet Gündemi: Doğal Afetler Ve Eğitim

06.03.2023

Sivil toplum örgütleri, öğretmenler, gönüllüler afet bölgesinde çocuklarla çalışmaya başladı. Peki bu süreci dayanışma içinde, birlikte nasıl planlayacağız? Çocuklara doğal afetleri nasıl anlatacağız? Çocuklarla çalışan, onlara temas eden herkesin bilmesi, öğrenmesi gereken temel davranış ilkelerimiz neler olmalı? ÇEKÜL Bilgi Ağacı, önemli tüm bu detayları, uzmanlar eşliğinde konuşacağımız 3 bölümden oluşan bir seri buluşma hazırladı. 

İlk buluşmamız, “Doğal Afetler ve Eğitim: Anlatma” başlığında gerçekleşecek. 10 Mart Cuma günü saat 20.00’de çevrimiçi yapılacak etkinlik, ÇEKÜL YouTube kanalından da canlı yayınlanacak.

Çocukların, depremin yarattığı etkilerle başa çıkmasını kolaylaştırma süreçlerini konuşacağımız ilk buluşmada konuklarımız Klinik Psikolog ve Psikoterapist Tuğçe Isıyel ile Uzman Psikolojik Danışman ve Psikoterapist Seval Sofuoğlu. ÇEKÜL İş geliştirme ve Bilgi Ağacı Koordinatörü Ceyda Bakbaşa Bosson ile ÇEKÜL Bilgi Ağacı Eğitim Uzmanı Özge Öney Aydın ise etkinliğin moderatörlüğünü üstlenecek.

10 Mart Cuma günü, saat 20.00’de öğretmenlerimizi, velilerimizi ve bu alanda çalışan herkesi bekliyoruz.

Kayıt formuna profildeki linkten ulaşabilirsiniz.

YouTube kanalımızdan etkinliği canlı izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/@CEKULVakfi

Konuklar

Tuğçe Isıyel, klinik psikolog, psikoterapist.

1986 İstanbul doğumlu. Kurucusu olduğu Polente Psikolojide yetişkin ve çiftlerle psikoterapi çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılından beri Varlık, Psikeart, K24, Bianet, Birgün, Gazete Duvar gibi çeşitli mecralarda inceleme, deneme, eleştiri türünde yazıları yayımlanmaktadır. Ya Hiç Karşılaşmasaydık, Parçalı Bulutlu isimli kitapların yazarıdır.  Tezer Özlü’ye Armağan kitabına yazılarıyla katkıda bulunmuş, İstanbul’un Sakinleri adlı öykü kitabını ise yayıma hazırlamıştır.

Seval Sofuoğlu, uzman psikolojik danışman/psikoterapist.

2008 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede “Müze Eğitiminin Eleştirel Düşünme Eğilimine ve Problem Çözme Becerisine Etkisi” konusundaki tezi ile tamamladı. EFTA-Avrupa Aile Terapisi Derneği (European Family Therapy Association) onaylı Aile ve Çift Terapisi eğitimi ve Travma, Kayıp ve Yas konularında eğitimler aldı. ÇEKÜL Vakfı Eğitim Birimi’nde, 2008-2012 yılları arasında eğitim sorumlusu olarak çalıştı. Kültürel ve doğal miras, müze eğitimi hakkında birçok eğitim içeriğini geliştirdi, eğitim organizasyonu ve uygulamalarını yürüttü.

2012 yılından bu yana gençler, yetişkinler ve çiftler ile psikolojik danışmanlık çalışmalarını yürütmektedir.

Moderatörler

ÇEKÜL İş Geliştirme ve Bilgi Ağacı Koordinatörü

Ceyda Bakbaşa Bosson

2005 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olduktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesinde yerel kalkınma ve kentleşme üzerine yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede, kültür politikalarının mekânsal etkisi üzerine hazırladığı doktorasını yüksek onur derecesi ile bitirdi.

Türkiye, Fransa ve İsviçre’de Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok uluslararası örgüte, kamu kurumuna ve üniversiteye kentsel adalet, kültür politikaları, göç ve kentsel kapasite gelişimi üzerine danışmanlık yaptı. Günümüzde, ÇEKÜL Vakfında İş Geliştirme ve Eğitim Koordinatörü olarak görev almaktadır.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Eğitim Sorumlusu

Özge Öney Aydın

2012 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2013-2016 yıllarında DenizTemiz Derneği/TURMEPA’da Eğitim ve Gönüllü Bölümünde sırasıyla proje asistanlığı ve proje koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. Aynı zamanda Avrupa Birliği projelerinde yer aldı ve yabancı hibeli projeler yürüttü; dernek eğitimlerinin hazırlanılmasında ve uygulanmasında rol aldı.

2016 yılında ÇEKÜL Vakfında Bilgi Ağacında Eğitim Sorumlusu olarak göreve başladı ve aynı görevi 6 yıldır sürdürmektedir. ÇEKÜL Bilgi Ağacının gerçekleştirdiği doğal ve kültürel miras odaklı atölyeleri, etkinliklerini, eğitim programlarını organize ediyor; içerik üretiyor ve hazırlanan içerikleri uyguluyor. İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Ön Lisans programına devam ediyor.