ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Eğitimde İyi Örnekler Konferansında | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Eğitimde İyi Örnekler Konferansında

19.11.2023

Bu yıl 19’uncusu “dünyadaşlık” temasıyla düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansında ÇEKÜL Bilgi Ağacı da vardı. Konferansta, tüm varlıkların yaşam hakkını ve varoluşunu önemseyen bir dünyanın eğitimdeki yeri konuşuldu. Eğitim Reformu Girişimi tarafından her yıl farklı başlıklarla düzenlenen konferansta, 53 iyi örnek tarafından dünyadaşlığın eğitimdeki yeri tartışıldı.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, konferans alanında Tohum Topu Atölyesini gerçekleştirdi. 90 dakika süren atölye Eko Bingo kaynaştırma oyunuyla başladı. Atölyede, eski çağlarından beri uygulanan “tohum topu” yöntemi katılımcılara aktarıldı; vakti geldiğinde toprağa atmak üzere saklayabilecekleri tohum topları birlikte yapıldı. Toprağa dokunmanın ve stresi doğayla iyileştirmenin etkinlik tamamlandı.

Konferans kapsamında ayrıca film gösterimleri yapıldı, sergi açıldı; sivil toplum kuruluşlarının ve eğitim alanında çalışan farklı kurumların kendilerini tanıtabilecekleri alanlar oluşturuldu. Yapılan tüm çalışmalar farklı yönleriyle aynı noktaya yoğunlaştı; “dünyadaşlığı” anlattı, katılımcılarla birlikte düşünerek bu iyiliği çoğalttı.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı daha fazla kişiye ulaşıyor

ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitimde fırsat eşitliğini gözeterek ve bilimsel bilginin rehberliğinde oluşturduğu ücretsiz eğitim içeriklerini, her yıl Türkiye’nin farklı bölgelerinden öğrencilere, öğretmenlere gönüllülerin de desteğiyle ulaştırıyor.

ÇEKÜL Vakfının doğal ve kültürel mirası bütüncül şekilde koruma yaklaşımını; eğitimlerin içerik ve kapsamını daha fazla kişiye ulaştırmak, koruma bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak için yapılan çalışmalardan biri de Beykoz, İsmail Özseçkin Ortaokuluyla gerçekleştirilen ÇEKÜL tanıtım etkinliği oldu. Geçen günlerde 80 ortaokul öğrencisiyle yüz yüze şekilde biraraya gelen ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları, ayrıca 2023-2024 Eğitim öğretim yılının ilk ÇEKÜL tanıtımını gerçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitimlerini şimdi inceleyin.