ÇEKÜL Bilgi Ağacıyla Sonbaharda Keşif | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacıyla Sonbaharda Keşif

16.11.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı atölyeleri, sonbahar boyunca farklı yaş gruplarından yüzlerce öğrenciyle buluşmaya devam ediyor. Hacı Arif Bey, Beykoz Çavuşbaşı ve Bağcılar Gaspıralı İsmail İlkokuluyla Doğadan Öğreniyorum Atölyesi gerçekleştiren ÇEKÜL Bilgi Ağacı, 107 öğrenciye ulaştı. Atölyeye katılan öğrenciler; dokunma, görme, koklama duyularını kullanarak ormanda yaşayan farklı canlı türlerini yakından inceledi ve türler arasındaki bağlara dair farkındalık kazandı.

Atölye konuları ilgi çekiyor

“Geri Dönüşü Var mı?” ile “Doğadan Gelen İlham: Biyomimikri”, gerçekleştirilen diğer atölyeler arasındaydı.

Geri Dönüşü Var mı? Atölyesi, Bakırköy Murat Kölük İlkokulunda 2’nci sınıf düzeyindeki 25 öğrenciyle buluştu. Öğrencilerin hem tüketim alışkanlıklarımız hakkında düşünmesi hem de yaşam için gerekli olan kaynakların ve geri dönüşümün önemini fark etmeleri sağlandı. İki ders saati süren atölyenin ilk bölümünde; tüketimi azaltma, yeniden kullanma, paylaşma, kompost yapımı gibi seçenekler sunulup örneklendirildi. İkinci ders saatinde ise yanlarında getirdikleri eski ya da küçülmüş tişörtlerden bez çanta yapan öğrenciler, ÇEKÜL Bilgi Ağacıyla teorik ve uygulamalı eğitimi birlikte gerçekleştirdi.

“Doğadan Gelen İlham: Biyomimikri” Atölyesini ise Bakırköy Şehit Muhammet Ambar İlköğretim Okulunun 2 farklı sınıfında, yaklaşık 40 öğrenciyle gerçekleştirdi. Doğanın, problemleri kendi sistemi içinde çözmesini sağlayan bir rehber olarak benimsenmesi ve yaşamın devamlılığındaki öneminin fark edilmesini hedefleyen atölyede, öğrenciler aktif katılım gösterdi. Kendileri için seçilen bir biyomimikri örneğiyle, günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar için buldukları çözümü projelendirdiler.

ÇEKÜL Bilgi Ağacının eğitim haberlerini yakından takip edin: https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/cekul-bilgi-agaci