Birgi ÇEKÜL Evi 21 Yaşında!

23.05.2024

Bugün Birgi ÇEKÜL Evinin doğum günü! 21 yıl önce bugün açılışını yaptığımız Çevre ve Kültür Evimizde onlarca eğitim, yaz okulu, atölye düzenledik. Yüzlerce çocuk ve öğretmenle tanıştık. Kadınların desteğiyle Birgi’nin yerel motiflerini yeniden canlandırdık. Birgililerle yan yana, omuz omuza bu miras kentin korunması için emek verdik. Yaşam bilgeliğinin nasıl koruma bilincine dönüştüğünün tanığı olduk.  Yerel yönetimlerle işbirliği geliştirerek Birgi’nin kendini koruyan bir kent olmasını sağladık.

Dayanışmanın gücünü yeniden hatırlamak için 28 Mayıs Salı, saat 15.00’te Birgi ÇEKÜL Evimizde buluşuyoruz! Tüm ÇEKÜL destekçi ve gönüllülerini bu özel günde yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

Birgi ÇEKÜL Evi etkinlikleri kapsamında iki önemli serginin açılışını yapacağız: “Birgi’nin Mirası Kadınların Kadrajında Fotoğraf Sergisi” ve “Birgi ÇEKÜL Evi El İşi Kursu Sergisi”.

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ilgın Sözen’in ev sahipliği yapacağı etkinlikte, Birgi ÇEKÜL gönüllümüz Nurkan Güntel de söz alarak Birgi’de oluşan koruma kültürünün altını çizecek.

Ayrıca ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in bu güne özel hazırladığı mesajı dinleyeceğiz. Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı (Birgi Eski Belediye Başkanı) Cumhur Şener ve Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy da bu özel günde yanımızda olacak. Yeşim Dal & Kenan Arat’ın hazırladığı müzik dinletisi kutlama programına eşlik edecek.

Biraraya gelmişken, Birgi ÇEKÜL Evinin gelecek etkinliklerini hep birlikte konuşma, planlama imkânı bulacağız.

28 Mayıs Salı görüşmek üzere!

BİRGİ ÇEKÜL EVİ 21 YAŞINDA!

ETKİNLİK PROGRAMI

28 MAYIS 2024

15.00                             KONUŞMALAR

Hoş geldiniz