Gezegenin Eşikleri

İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, toprak ve su kirliliği gibi güncel ekolojik sorunların nedenlerini, üretim ve tüketim biçimlerimizde arayabiliriz. Stockholm Dayanıklılık Merkezi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirilen “gezegenin eşikleri” kavramına odaklanarak hazırlanan atölyeyle amacımız, üretim ve tüketim sistemlerimizi mercek altına almak. Çünkü bu bakış, küresel olarak yaşadığımız ekolojik sorunların günlük yaşamda yaptığımız seçimlerle olan yakın ilişkisini ortaya koymayı sağlar.

Tercihe göre atölye programımız, bizleri doğanın iç dengesi ve uyumuyla yeniden buluşturmak için çalışan doğal tarım filozofu Masanobu Fukuoka’nın tohum topu uygulamasıyla tamamlanabilir.

Hedef kitle: Kurum çalışanları.

Süre: 2 saat

Mekân: İç mekân toplantı salonu. Atölyenin uygulamalı bölümü için dış mekân da seçenek olabilir.

Başvuru formu için tıklayın

*NOT:
Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, kurumlara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: