Sağır duvarlar sanat eserine dönüşüyor | ÇEKÜL

Sağır duvarlar sanat eserine dönüşüyor

04.06.2014

Mural-İst Sokak Sanatı Festivali başladı. Kadıköy’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde iki binanın dış cephesi Polonyalı sanatçılar tarafından tuval olarak kullanılacak. M-CITY, Chazme 718 ve Sepe isimli sanatçılar, kendilerine özgü stilleri ile Yeldeğirmeni Talimhane Sokak'ta önceden seçilen duvarları kendi tasarımları ile birer tabloya dönüştürecek.

Festival, Kadıköy Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı’nın “Yeldeğirmeni Yenileme Projesi” kapsamında başlamış ve farklı ülkelerden pek çok sanatçı eserleriyle mahallenin sağır duvarlarını canlandırmıştı. Bu yıl ise Türkiye Polonya ilişkilerinin 600. yılı kapsamında, Mural-İst ve Street Art Common Experience'in ortaklığı ile Polonya'dan Türkiye'ye gelen sanatçılar misafir ediliyor.

Festivali Kadıköy Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı destekliyor.