Endüstri Mirasına Bütüncül Bakmak | ÇEKÜL

Endüstri Mirasına Bütüncül Bakmak

15.04.2019

ÇEKÜL Bilgi Ağacının 9-12’inci sınıf öğrenicilerine yönelik düzenlediği Endüstri Mirası Atölyesi, 11 Nisan’da Kartal Mesleki ve Teknik Lisesinden 25 öğrenci ve bir öğretmenin katılımıyla Emirgan Şerifler Yalısı ve Santral İstanbul’da gerçekleştirildi. Öğleden önce endüstri mirası sunumu ve grup çalışmasıyla Şerifler Yalısında başlayan eğitim, öğleden sonra Santral İstanbul Enerji Müzesinde yapılan alan gezisi etkinlikleri ve programın değerlendirilmesiyle son buldu.

Endüstri Mirası Atölyesi, endüstri mirasının geçmişten günümüze ve geleceğe hangi bilgileri aktardığını ele alıyor; endüstrinin kentte ve yaşamlarımız üzerindeki etkilerini değerlendiriyor. Endüstri mirası etkilerinin bütüncül olarak kavranabilmesi için de, konunun farklı boyutlarına dikkat çekiliyor. Eğitim, öğrencilerin “miras” ve “endüstri” kavramlarından yola çıkarak endüstrinin kültürel, sosyal, ekonomik, kentsel, bilimsel ve teknolojik boyutlarını fark etmelerini, endüstri mirası kavramını bütüncül ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirebilmelerini amaçlıyor. ÇEKÜL Bilgi Ağacı Endüstri Mirası Atölyesini, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde de 9, 10 ve 11’inci sınıf düzeylerinden öğrencilerle uygulamayı sürdürecek.