“Kentler Çocuklarındır” Yaz Okulu | ÇEKÜL

“Kentler Çocuklarındır” Yaz Okulu

23.08.2023

Haziran ayında başarıyla tamamlanan ve 900 öğrenciye ulaşan Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle 20 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yaz okulu projesi olarak uygulandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Âmine Yetim Koordinasyon Merkezinde gerçekleşen Gaziantep Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı Yaz Okulu, ilkokul öğretmenleri ve öğrencileriyle buluştu.

Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programının devamı niteliğindeki yaz okulu üç hafta boyunca Gaziantep ÇEKÜL gönüllerinin desteğiyle, 15 öğrenci ile tamamlandı.

Yaz Okulu boyunca, öğrenciler doğanın kültür üzerindeki etkilerini inceledi ve doğadan ilham alarak kültürel mirasımızı keşfe çıktı. Günlük hayatta kullanılan nesnelerin izlerini doğada aradıkları Motiflerdeki Doğa etkinliği; Anadolu kültüründe uzun zamandır kullanılan çini sanatını tanıyarak başlayan ve öğrendiklerini kullanarak kendi tabaklarını tasarladıkları “Seramik Ustası Atölyesi” etkinliği; kültürel mirasın korunmasında arkeolojinin rolünü anlamalarını ve kentlerindeki arkeolojik alanları tanımalarını sağlayan ve kutu oyunuyla eğlenceli saatler geçirdikleri “Eskinin Bilimi Arkeoloji” etkinlikleri yaz okulunda uygulandı.