2011 - TÜM HABERLER

ÇEKÜL Akademi HERITAGE İSTANBUL’da

27.02.2017

Türkiye’nin kültürel miras alanında uzmanlaşmış ilk ve tek sivil eğitim kurumu olan ÇEKÜL Akademi HERITAGE İSTANBUL’da yerini alacak.

Türkiye’de Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik teknolojilerini tek bir çatı altında buluşturan HERITAGE İSTANBUL etkinliği 27-29 Nisan 2017 tarihlerinde Hilton İstanbul Convention&Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün destekçisi olduğu HERITAGE İSTANBUL, Tg Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından organize ediliyor.

ÇEKÜL Vakfının 26 yılda edindiği birikimi, kentsel mirasın korunmasında görev alan profesyonellere aktaran ve TKB üyesi belediyelerin koruma alanında çalışan kadrolarına yönelik eğitimler hazırlayan ÇEKÜL Akademi ile ülkemizin tarihsel, kültürel ve kentsel mirasının yerelde korunması sağlanıyor; bütüncül koruma anlayışı aktarılıyor. Koruma yaklaşımının uygulamalar sırasında yaygınlık kazanmasını sağlayan ÇEKÜL Akademi, yerel yönetimlerin kentsel koruma ile ilgili uzmanlarına yılda 30 eğitim veriyor.

ÇEKÜL Akademi standı, HERITAGE İSTANBUL’da alanın uzmanları ve sektörün uluslararası liderleriyle buluşacak. ÇEKÜL Akademinin Kentsel Koruma Eğitimleri 2017 Bahar Programı kapsamında yer alan ve mimar, restorasyon uzmanı A. Nüvit Bayar tarafından 26-28 Nisan tarihleri arasında verilecek olan “Restorasyon Uygulama Projelerinde; Proje Hazırlama ve Değerlendirme Kriterleri” başlıklı eğitimin ikinci günü HERITAGE İSTANBUL katılımcılarına açık olarak gerçekleştirilecek. Fuarda düzenlenecek bir diğer ÇEKÜL Akademi etkinliği ise Akademi eğitmeni, yüksek mimar Metin Keskin’in suluboya atölyesi 29 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

2015 yılında ilk defa düzenlenen, 6 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan HERITAGE İSTANBUL Fuarı&Konferansı, 2017’de uluslararası platforma açılıyor. Türkiye'nin kültürel miras varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik çalışan akademisyenler, kurum ve kuruluşlar ile sektörle ilgili tedarikçileri buluşturan fuar kapsamında konferanslar ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için: http://www.expoheritage.com/