ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarını Birlikte Büyüttük | ÇEKÜL

ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarını Birlikte Büyüttük

01.03.2024

ÇEKÜL Vakfı, 1994 yılında 7 Ağaç Ormanları Programını başlatmıştı. O gün bugündür, doğaseverlerin eksilmeyen heyecanıyla yurdun dört bir yanında hızla büyüyen 7 Ağaç Ormanları Programının amacı; yaşamsal kaynakların dengeli kullanımı ve sürekliliği için tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiği bilincini uyandırmak, var olan ormanlarımızı korumak ve yeni ormanlar oluşturmak için fidan dikme eylemini hem bireylerde hem kurumlarda yaygınlaştırmak.

2023 yılında ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları kapsamında, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı anısına “100. Yıl Ormanı” kampanyasını başlattık. Her yıl doğadan aldığımız kaynakları doğaya geri verme arzusuyla on binlerce fidanın dikilmesi için destek veren birey ve kurumların duyarlılığına 100’üncü yıl coşkusu da eklendi. Balıkesir İvrindi ve Balıkesir Bandırma’da bulunan 100. Yıl Ormanı sahalarımız yeni fidanlarıyla buluştu ve fidanlar geleceğin ormanlarına dönüşmek üzere büyümeye başladı. Detaylı bilgi almak için: https://www.yuzuncuyilormani.org

2023 yılında toplam 173 bin fidan

2023 yılında bin 53 kişi ve 113 kurumun desteğiyle, toplam 173 bin 228 fidan toprakla buluştu. Sahil Yenice Köyü (Balıkesir, Bandırma), Kocaeli Köyü ve Akbaş Köyü (Balıkesir, İvrindi), İçören Köyü (Mardin, Savur), Kızılcaköy ve Doğancılı Köyü (İstanbul, Şile) sahalarında dikim yapıldı.