Birlikteyiz, Doğadan Öğrenmeye Devam Ediyoruz! | ÇEKÜL

Birlikteyiz, Doğadan Öğrenmeye Devam Ediyoruz!

22.06.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Doğadan Öğreniyorum atölyeleri Mayıs ayı boyunca Emirgan Korusunda 5 farklı okuldan pek çok öğrenciyi ağırladı. 10-11-24-26 Mayıs’ta gerçekleşen atölyeler sayesinde Nuri Paşa İlkokulundan 16, TOKİ Şehit Canbaz İmam Hatip Ortaokulundan 23, Çağrıbey İlkokulundan 34, Hamdullah Suphi İlkokulundan 23 ve Şair Behçet Çağlar İlkokulundan 22 öğrenci olmak üzere, toplam 118 çocuğa ulaşıldı.

Tanışma oyunuyla başlayan atölyeler; renk kartelalarını korudaki renklerle eşleştirme oyunuyla devam etti. Çocukların farklı canlı türlerini keşfetmesi, benzer dokuları karşılaştırması için Beni Bul Oyunu oynandı. Her çocuğun doğaya saygılı davranıp, sadece dalından düşen yaprakları topladığı Doğa Hazineleri ise sanat dolu bir kolaj çalışmasıyla sonlandı ve yaklaşık 90 dakika süren atölye tamamlandı.

Öğrenciler ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları ve gönüllü eğitmenler eşliğinde hem koruyu gezdi hem de takım ve dayanışma ruhu eşliğinde etkinliklere katıldı, bilgilerini paylaştı.

Siz de hem sincaplarla kuşlara selam verip hem de bilgi ve keşif dolu iki ders saati geçirebilirsiniz. Bilgi Ağacının atölye ve eğitim programlarını şimdi inceleyin: https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/cekul-bilgi-agaci