Beyoğlu Bilgi Belge Rotası | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Beyoğlu Bilgi Belge Rotası

ÇEKÜL Vakfı yeni çalışmasıyla Beyoğlu’nun pek bilinmeyen bir özelliğine dikkat çekiyor. Daha çok eğlence ve kültür-sanat mekânlarıyla tanınan Beyoğlu’nun kütüphane ve araştırma merkezleri,  ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları ekibinin hazırladığı, Beyoğlu Bilgi Belge Rotası adını taşıyan bir broşürde toplandı. Broşürde araştırmacılara zengin bir veri ortamı sunan kütüphane ve merkezler hakkında bilgiler veriliyor.

Araştırmacıların yanı sıra öğrenci ve akademisyenlerin de yararlanabileceği, küçük bir rehber niteliğindeki çalışmada Taksim’den Tünel’e toplam 26 adet bilge-belge merkezinin tanıtım ve kullanım bilgileri var. Çalışma saatleri, kütüphanede bulunan kaynaklar ve bunlardan yararlanma koşulları gibi bilgileri içeren Bilgi Belge Rotası’nda kütüphanelerin tümünün yer aldığı bir harita da bulunuyor.

2011 yılında yayımlanan Rotayı, ÇEKÜL Vakfı'ndan temin edebilirsiniz. Dijital haline ise Türkçe ve İngilizce olarak aşağıdaki dosyalardan ulaşabilirsiniz.

Not: Dosyaların üstüne geldiğinizde sağ alt köşede çıkan büyüteç işareti ile yakınlaştırabilir ya da bilgisayarınıza kaydedebilirirsiniz.