"Şehrime 7 Ağaç" gelenekselleşti! | ÇEKÜL

"Şehrime 7 Ağaç" gelenekselleşti!

28.06.2016

Açı Okullarının 2012 yılından bu yana 7 Ağaç Ormanlarına destek vermek için başlattığı “Şehrime 7 Ağaç” etkinliği bu yıl da yapıldı.

Çeşitli eğitim çalışmalarıyla ilk, orta ve lise öğrencileriyle pek çok çalışma yürüten ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları geçtiğimiz günlerde Açı Okulu öğrencileriyle ÇEKÜL’ü tanıtan bir sunum yapmıştı. Bu kez de Açı Okulu öğrencileri 7 Ağaç Ormanlarına destek vermek için el ele verdi.

Açı Okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri her yıl gerçekleştirdikleri şenliği bu yıl da tekrarlayarak 7 Ağaç Ormanlarına olan katkılarını geleneksel hale getirdiler. El emeği ile yaptıkları ürünleri okul bahçesinde satarak, satıştan oluşan geliri 7 Ağaç Ormanlarına bağışladılar. Böylece, 2012 yılından başlayarak bu yıl dikilen 442 fidan ile birlikte toplam 3917 fidan dikmiş oldular. Gelecek yıllarda da 7 Ağaç Ormanlarına destek olacaklarını belirten Açı Okulundan ÇEKÜL'ü destekleyen öğrenci ve öğretmenler kermesin ardından bahçede doğa oyunları oynadılar. 7 Ağaç standından ÇEKÜL ve 7 Ağaç Ormanları hakkında bilgi aldılar. Oyunlar ve stant etkinlikleri sonrası öğrenciler, veliler ve öğretmenler hep birlikte 7 Ağaç yürüyüşü yaptı.