100. Yıl Ormanı Bir Telefon Kadar Yakın | ÇEKÜL

100. Yıl Ormanı Bir Telefon Kadar Yakın

02.10.2023

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına hep birlikte armağan verme düşüncesiyle ve “Cumhuriyet Mirasımızı Birlikte Yaşatalım” çağrısıyla başlatılan 100. Yıl Ormanına fidanlar dikmek artık çok daha kolay. ORMAN yazıp 9290’a gönderdiğiniz her SMS, ülkemizde köklenip yeşerecek bir ağaca dönüşüyor. Güncel dikim sahası Balıkesir İvrindi, Kocaeli Köyünde bulunan 100. Yıl Ormanına, Cumhuriyet’i miras kabul eden doğasever kişi ve kurumların desteğiyle; bölgenin havasına, suyuna, toprağına uygun olarak kızılçam fidanları dikiliyor.

Mart ayında Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan 100. Yıl Ormanı kampanyası, ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Ağaçlandırma Programı kapsamında hayata geçirildi. Yıl boyunca sürecek kampanyaya özel hazırlanan bir web sitesi de bulunuyor: https://www.yuzuncuyilormani.org/

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatlarından ORMAN yazıp 9290’a gönderdiğiniz her SMS için 1 fidan bağışı yapabilirsiniz.

Doğa ve kültürle varız

1990 yılından bu yana “Doğa ve Kültürle Varız!” sloganıyla koruma bilincinin gelişmesi için çalışan; doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olan ÇEKÜL Vakfı, 100. Yıl Ormanı kampanyasıyla beğeni kazanıyor. Cumhuriyet’in “yaşam hakkı” ilkesinin sürekliliğini sağlayarak, her canlının bu temel hakkını savunmanın, korumanın da bizlerin görevi olduğunu hatırlatıyor. Kendini sorumlu hisseden tüm bireylere, kurumlara ve şirketlere 100. Yıl Ormanında fidanlar dikmesi için çağrı yapıyor.

100. Yıl Ormanına destek verebileceğiniz diğer bağış kanalları şöyle:

Fonzip bağış sayfası üzerinden kampanyaya destek olabilirsiniz: https://fonzip.com/cekul/kampanya/100-yil-ormani

ÇEKÜL Dükkân adresinden yıl boyunca dikilen fidanlar da 100. Yıl Ormanı kampanyasına aktarılacak: https://www.cekuldukkan.org/Herkese-7-Agac_24.html

Ayrıca (0212) 249 64 64 numaralı telefondan ve [email protected] adresinden ÇEKÜL Vakfına ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.