Değişimin Taşıyıcısı: Deneyim | ÇEKÜL

Değişimin Taşıyıcısı: Deneyim

11.01.2021

Tarihi Kentler Birliği, 20'inci yılını tamamlarken, geleceğe dair yol haritasını da belirledi:20’inci yılında TKB’nin gündeminde belki de her zamankinden çok“değişim”var. Kurumsal davranış biçiminden söylem ve eylemlerine kadar her adım için “değişim”, bir kurgudan öte, bir refleks. Günümüzün yenilik ve yaratıcılık kavramlarıyla bütünleşen yeni yaklaşımları, TKB çalışmalarına da yansıyor.

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle, Kentsel Strateji tarafından hazırlanan; ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, şehir plancısı A. Faruk Göksu’nun çizdiği kavramsal çerçeve ve içerik çalışmasıyla hayat bulan Tarihi Kentler Birliği Yol Haritası, bu temel kavramı ve refleksi esas alıyor. Yol Haritası, 3 bölümden oluşuyor: TKB’nin Deneyimi, TKB’nin Geleceği ve TKB Gelecek Tasarımı. Her bölüm kendi içinde özgün başlıklar, grafikler ve formüllerle ayrıntılı bir incelemeye fırsat sunuyor. Kavramları “değişim” ana noktasında buluşturan çalışmada; anahtar terimlerden, dünyada doğal ve kültürel miras bağlamında önem taşıyan eşiklerden yola çıkılarak bir gelecek projeksiyonu yapılıyor. Gelecek için temel ilkelerin ortaya konduğuTarihi Kentler Birliği Yol Haritası,alışılmış birey ve kurum/organizasyon davranışları ya da sistemlerinin sorunların çözümünde yeterli olmadığı deneyiminden hareket ediyor ancak bununla birlikte ÇEKÜL Vakfının 30, TKB’nin 20 yıllık deneyiminin değişimin temel taşıyıcısı olduğunu da hatırlatıyor. Dikkat çeken bir diğer nokta, bu vurguyu, yeni nesil yaklaşımları ve genç kuşakları her adımda sürece dahil ederek yapıyor; açılıştan kapanışa “genç” ve “yeni” kavramlarını belli bir yaklaşım ve çalışma disiplini içinde sıklıkla kullanıyor.

Tarihi Kentler Birliği Yol Haritası’na ulaşmak için tıklayın.

Haber İçin Dosyalar: