Sekoyana’nın Kapıları

Bu kitabı alarak ÇEKÜL Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek vereceksiniz.

Sekoyana’nın Kapıları, çevre bilinci ve duyarlılığını okurlara sürükleyici bir hikâyeyle, didaktik bir tondan kaçınarak kazandıran değerli bir roman. Kitabın değerli çizimleri ise Oğuz Demir'e ait.

Şiirsel Taş’ın kaleme aldığı Sekoyana’nın Kapıları, anne ve babası tarafından ormanda yaşayan münzevi bir kadına emanet edilen bir çocuğun, bu gizemli kadının rehberliğinde ormanı tanıma hikâyesini konu ediniyor. Sekoyana, ormanın kontrol edilebilir olduğuna, insanların onu istedikleri gibi kendilerine uydurma çabalarına inanmıyor. Çocuğa ormanda hiçbir şeyi israf etmeden, canlılara ve doğaya zarar vermeden nasıl yaşayacağını öğretiyor ve bunu yaparken de doğa ve yaşam hakkında doğru bildiği birçok şeyi sorgulatıyor ona.

ÇEKÜL Vakfının 27 yıldır Anadolu’da yürüttüğü çalışmalardan edindiği bilgi ve tecrübesini, çağdaş eğitim yöntemlerini kullanarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen birimi ÇEKÜL Bilgi Ağacı ve Doğan Egmont yepyeni bir projeyle tekrar bir arada!

Hedef Kitle: 12+

Yayıncı: Doğan Egmont