Doğanın Peşinde İstanbul’un “Doğal Alanlarına Yolculuk | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Doğanın Peşinde İstanbul’un “Doğal Alanlarına Yolculuk

ÇEKÜL Vakfının Doğan Egmont işbirliğiyle hayata geçirdiği ÇEKÜL Bilgi Ağacı Kitaplığının yeni kitabı Doğanın Peşinde / İstanbul’un Doğal Alanlarına Yolculuk İstanbul’un 9 doğal alanına odaklanıyor: Belgrad Ormanı, Terkos Havzası, Adalar, Polonezköy Ormanı, Arnavutköy Fenertepe Pırnal Meşesi Ormanı, Elmalı Havzası, Çilingoz Koyu, Garipçe Koyu Makilikleri, Beykoz Göknar Ormanı. Bu alanların her biri eşsiz florası ve faunası ile İstanbul’un hemen yanı başındaki doğal zenginliğini oluşturuyor. Büyük kentlerde yaşarken de doğayı görebileceğimizi, doğadan öğrenebileceğimizi hatırlatarak içimizdeki büyük boşluğu doldurmaya niyetlenen kitap, okurunu hem bir maceraya davet ediyor hem de korumak için tanımak gerektiğini hatırlatıyor.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Eğitim Danışmanı Gökçen Hazen’in yazıp Canan Barış’ın resimlediği kitabın danışmanlığını, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik yaptı.

Kitabı temin etmek için: https://www.cekuldukkan.org/doganin-pesinde-istanbule28099un-dogal-alanlari_147.html