Doğadan Gelen İlham: Biyomimikri

Doğadan Gelen İlham: Biyomimikri Atölyesi ile öğrencilerin; doğanın yüzyıllardır kusursuz bir şekilde işleyen ve ortaya çıkan her problemin kendi sistemi içinde çözülmesini sağlayan bir rehber olarak yaşamın devamlılığındaki önemini fark etmeleri amaçlanıyor. Doğadaki tasarım prensiplerini kullanarak günlük yaşamda karşılaşılan sorun ve ihtiyaçlara sürdürülebilir çözümler geliştiren bir yöntem olarak “biyomimikri” kavramı, bu atölyede etkileşimli bir sunumla aktarılıyor. Ardından öğrencilerden, doğadan ilham alarak bir tasarım yapmaları ve günlük  yaşamdaki bir soruna sürdürülebilir bir çözüm önerisi geliştirmeleri isteniyor.

Hedef Kitle: Ortaokul öğrencileri

Süre: 2-3 ders saati

Başvuru formu için tıklayın

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

*NOT:
Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.