Askıda Kitaplık | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Askıda Kitaplık

Yaratıcı okuma teknikleri ile küçük yaş grubundaki çocuklara, sıkıntıyla özdeşleşmeyen olumlu okuma deneyimleri yaşatmak, okuma-dinleme etkinliklerini heyecan verici hale getirerek çocukların edebiyata dönük merakını arttırmak amacıyla hazırlanan Askıda Kitaplık Atölyesi; iki ana etkinlikten oluşuyor.

Atölyenin ilk uygulaması; kitapların kapaklarından, isimlerinden ve kısa içerik bilgilerinden edindiğimiz ilk izlenimlerin yanıltıcı olup olmadığına dair cevapları beraber bulduğumuz, kitap seçiminde tercihlerimizi nelerin yönlendirdiğini keşfettiğimiz bir giriş etkinliğidir. İkinci bölümde ise yaratıcı okuma teknikleri uygulayarak çocukların okumayı grup eşliğinde, sorarak, sorgulayarak, yaşayarak ve deneysel biçimde gerçekleştirmesine odaklanılır.

Hedef kitle: 9-11 yaş

Süre: 80 dakika (2 ders süresi)

Uygulama şekli: Yüz yüze

Başvuru formu için tıklayın.

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullarla yürütülen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.