TKB, HİTİTLERİN BAŞKENTİ ÇORUM’DA BULUŞACAK | ÇEKÜL

TKB, HİTİTLERİN BAŞKENTİ ÇORUM’DA BULUŞACAK

01.04.2008

Ülkemizin zengin kültürel ve tarihsel mirasını geçmişten geleceğe taşımak için çalışmalar yürüten Tarihi Kentler Birliği'nin 2008 yılındaki ikinci semineri, Hititlerin Başkenti Çorum'da yapılacak. Seminer, 04-05-06 Nisan tarihlerinde Çorum Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Kültürel Mirasın Korunmasında Yerel Yönetimlerle Eğitim Kurumları Arasındaki İşbirliğinin Önemi konulu seminerde, Çorum Valisi Mustafa Toprak Üniversite-Kent İlişkisinde Valiliğin Öncü Rolü, Muğla Belediye Başkanı/TKB Encümen Üyesi Dr. Osman Gürün Belediyeler Açısından Üniversite-Kent İlişkileri , Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Azrak Üniversitelerin Kentlerin Yaşamına ve Kimliğine Etkisi konularında, katılımcılara bilgi ve görüşlerini aktaracak.


Çorum Alacahöyük

Çorum kentinin tarihi dokusuyla bütünleşen ve kente farklı bir soluk getiren Hitit Üniversitesi'nin de varlığıyla TKB üyesi belediyeler,  belediye ile üniversite ilişkilerinin kente yansımaları konusunda önemli ölçüde bilgi sahibi olacak. Tartışma bölümünde ise katılımcılar, kentlerindeki üniversiteyle olan ilişkilerini paylaşma fırsatı bulacak. 

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi/İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Samsunlu ve Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise tartışmanın ardından değerlendirme yapmak için söz alacak.

Her seminerde olduğu gibi, restore edilen ve işlev kazandırılan yapılar, kent gezisi programıyla incelenecek.  Hititlerin merkezi olan Çorum'da, Alacahöyük ve Boğazkale ören yerleri gezisi de seminer programında yer alıyor.