Şehir planlama öğrencileri ÇEKÜL Evindeydi | ÇEKÜL

Şehir Planlama Öğrencileri ÇEKÜL Evindeydi

28.01.2019

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesinin bu yıl 2’incisini düzenlediği Planlama Öğrencileri Kış Eğitim Kampı kapsamında, Türkiye’deki farklı üniversitelerin şehir ve bölge planlama bölümlerinde eğitim alan 20 öğrenci, bugün ÇEKÜL Evindeydi. ÇEKÜL Kent Çalışmaları şehir plancısı Ahmet Onur Altun, “Kültür Öncelikli Bölgesel Planlama ve Kültür Rotaları” başlıklı bir sunum yaptı.

Sunumda, kültür öncelikli stratejik planlama süreçleri, kamu-sivil-yerel işbirliği, doğal ve kültürel mirasın korunmasında sivil toplumun rolü ve kültür rotalarının önemi vurgulandı. Öğrenciler sunumun ardından, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile biraraya geldi. Sözen, farklı kentlerden gelen öğrencilerin birliktelik duygusuyla yeni deneyimler kazanmasının önemli olduğunu belirtti ve bu deneyimlerin meslek hayatlarını şekillendireceği mesajını verdi. Öğrenciler Kış Eğitim Kampı kapsamında, Kadıköy Yeldeğirmeni’nde yapılan kentsel canlandırma ve kentsel tasarım çalışmalarını da yerinde inceleyecek.