ÖZEL GÜNLERDE ARMAĞAN EDİLEN ONBİNİN ÜZERİNDE FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK | ÇEKÜL

ÖZEL GÜNLERDE ARMAĞAN EDİLEN ONBİNİN ÜZERİNDE FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

27.03.2007

Vakfı tarafından hayata geçirilen ve 1993 yılından bu yana devam eden “7 Ağaç Ormanları Projesi” kapsamında 2007 yılının ilk iki ayında yaklaşık bin beşyüz doğa sever, sevdiklerine ve doğaya onbinin üzerinde fidan armağan etti. Yılbaşı, Sevgililer Günü, Doğa Borcu, Doğum Günü, Terfi-Atama, Anneler-Babalar Günü, Yıldönümü, Kutlama gibi nedenlerle armağan edilen ve doğaya can verecek olan bu fidanlar, ÇEKÜL’ün geleneksel dikim şenliğiyle Kocaeli-Körfez bölgesinde toprakla buluşacak.     

 

 

ÇEKÜL Vakfı’nın doğal çevre projelerinden biri olan ve 14 yıldan bu yana aralıksız devam eden “7 Ağaç Ormanları Projesi” kapsamında, doğaya ve sevdiklerinize armağan ettiğiniz-edeceğiniz her bir “7 Ağaç” ile ülkenin orman varlığını artırırken, bir anlamda doğaya olan borcunuzu ödemiş ve küresel iklim değişikliğine karşı önlem almış oluyorsunuz.

 

 “7 Ağaç Ormanları Projesi”ne katkı sağlamak, sevdiklerini ve doğayı sevindirmek isteyen yaklaşık beşyüz doğa sever, yeni yıl dolayısıyla sevdiklerine ve doğaya dörtbinin üzerinde fidan armağan etti. Sevgililer Gününde ise, beşbinin üzerinde fidan armağan edildi. Bu günlerin dışında Doğa Borcu, Doğum Günü, Terfi-Atama, Yıldönümü, Kutlama…gibi nedenlerle de çok sayıda fidan doğaya bağışlandı.

 

İki aylık zaman zarfı içerisinde armağan edilen, sayısı onbini aşan fidanlar, bu yıl Kocaeli-Körfez bölgesinde gerçekleştirilecek geleneksel dikim şenliğinde doğaya kavuşacak. Ağaçlandırılacak olan bölgeye çam, sedir ve servi fidanları dikilecek.

“7 Ağaç Ormanları Projesi”ne, her yaş ve her kesimden birey destek verebiliyor. Ayrıca 7 Ağaç 7 Yaşında etkinlikleri kapsamında da, 7 yaşına basan fidanların gelişimleri izlenerek katılımcılar bilgilendiriliyor. Adına “7 Ağaç” armağan edilenlere ÇEKÜL Vakfı tarafından özel olarak hazırlanmış sertifikalar gönderilerek kişiler durumdan haberdar ediliyorlar. Bu sertifikaya ek olarak dikim mevsimi sonunda, ağaçların cinsini ve nereye dikildiğini gösteren bir doğa kimliği gönderiliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın gözetiminde dikilen fidanların bakımı, Bakanlığın ilgili birimlerince gerçekleştiriliyor.

1993 yılından bu yana toprakla buluşmuş olan fidanlar şu anda, Bursa-Demirtaş/DSİ, Şile-Avcıkoru, Çatalca-Deliyunus, Çatalca-Durusu, Şile-Yeşilvadi/Karaburun, Kilyos-Demirciköy, Çatalca-Subaşı, adalar-Heybeliada, Çatalca-Akalan, GAP-Harran/Ağveren, Bursa-Çalı, Çatalca-Bekirli/İnceğiz, Muğla-Marmaris/Çetibeli, Antalya-Kepezüstü, Diyarbakır-Dicle Üniversitesi Kampüsü, Çatalca-Göçeali/Akalan, Çatalca-Binkılıç, Çanakkale-Assos, Çanakkale-Çanakkale Üniversitesi kampusü, Bilecik-Osmaneli, Sarıyer-Kısırkaya, Sivas-Esenyurt Mahallesi, Kocaeli-Körfez’deki “7 Ağaç Ormanları”nda büyümeye devam ediyor.