Hacılar höyüğüne belediyeden anlamlı destek | ÇEKÜL

Hacılar höyüğüne belediyeden anlamlı destek

10.11.2011

Burdur’un Hacılar köyündeki höyükte kazılar 50 yıl aradan sonra tekrar başladı. İlk kazı İngiliz bilim adamı James Mellaart tarafından 1957-1961 yılları arasında yapılmıştı.

Hacılar Höyüğü’nde yeniden başlayan kazı çalışmalarını bu kez İstanbul Üniversitesi üstlendi. ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Refik Duru’nun onursal başkanlığında, 15 kişiden oluşan kazı ekibinin başkanlığını ise İÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsün Umurtak yapıyor. Valilik ve Belediye’nin destekleriyle başlayan kazıların uzun yıllar sürmesi bekleniyor. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise köydeki eski ilköğretim okulunun kazı evi olarak tefrişinin yapılmasına katkı sağladı. Bilim adamlarına ve kazı ekibine destek olan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Burdur Belediyesi, ekibin her türlü ihtiyacını karşılamak için hazır olduklarını vurguladı.

Eski ilköğretim okulunda mutfak, çalışma odaları ve konaklama alanları bulunuyor.