GAP/ PROJE HAZIRLAMA YARDIMI... | ÇEKÜL

GAP/ PROJE HAZIRLAMA YARDIMI...

30.05.2004

GAP KÜLTÜREL MİRASIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ PROJE HAZIRLAMA YARDIMI BAŞLIYOR...

Amaç/Kapsam
Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği (AKTT)  ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin işbirliği ile Çekül Vakfı önderliğindeki Konsorsiyum’un Teknik Destek Ekibi tarafından organize edilen “GAP Bölgesinde Kültürel Mirasın Gelişimi” programı çerçevesinde yeni bir hizmet daha başlatıldı: Proje Hazırlama Yardımı. Bu hizmet ile 25 Haziran 2004 tarihinde AKTT’ne hibe başvurusu yapacak olan proje sahiplerine, talep etmelerine bağlı olarak, şu konularda proje bazında danışmanlık yardımı verilmesi amaçlanmaktadır: Restorasyon, Turizm, Kuruluşlararası İşbirliği/Ortaklık Oluşturulması, İş Planı Hazırlanması, Bütçeleme, Hukuki Konular, Kapasite Geliştirme, Belgesel Hazırlanması, El Sanatları Pazarlama, Araştırma ve Yayın Etkinlikleri, Proje Döngüsü ve Hibe Programı (teklif hazırlama esasları). 

Programa göre uzmanlık hizmetlerinin sağlanmasına 20-21 Mayıs’ta Şanlıurfa’da yapılacak pilot çalışma ile başlanacaktır. Bunu takiben, çeşitli uzmanlardan oluşan proje hazırlama yardımı ekipleri 24 Mayıs- 4 Haziran arasında üç hafta süreyle bölgedeki Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman gibi diğer merkezlere kaydırılacak ve her merkezde belirli günlerde proje hazırlıklarına yardımcı olunacaktır. Program 7-11 Haziran  haftasında Şanlıurfa’da verilecek hizmetlerle tamamlanacaktır.

Randevu Zorunluluğu
Proje Sahiplerinin söz konusu uzmanlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için 18 Mayıs’tan itibaren Teknik Destek Ekibi’nin Şanlıurfa’daki ofisinde bulunan (Proje Hazırlama Yardımı Masası’ndan aşağıda örneği verilen talep formunu doldurarak randevu talep etmeleri gerekmektedir. Yardım masası, talep formunda belirtilen uzmanlık hizmetlerinin proje sahibinin bulunduğu yerde ya da en yakın merkezden sağlanabilmesi talep edilen konuyu  ilgili merkezin programına alacak ve randevu zamanını proje sahibine bildirecektir. Uzmanlar, talep edilen konularla ilgili olarak Yardım Masası tarafından koordine edilecek programına göre bölgede gezecek ve proje sahipleri ile ayrı ayrı görüşerek yardımcı olacaklardır.


Çalışma İlkeleri

• Uzmanlar grubu, randevu programına göre belirlenecek yer ve zamanlarda proje sahipleri ile ayrı ayrı görüşerek yardımcı olacaktır. Uzmanlar randevu verilen yerlerde zaman kısıtlı olarak bulunacaklarından, proje sahiplerinin randevu zamanlarına özen göstermeleri gerekmektedir
• Uzmanlar yalnızca talep formunda belirtilen konularla ilgili olarak yardımcı olabileceklerdir. Proje sahiplerinin talep formunu doldurmadan önce proje teklifi hazırlıklarının bütünüyle gözden geçirmeleri ve uzmanlık yardımını talep ettikleri konuları önceden yeterince belirlemeleri tavsiye edilmektedir.
• Proje sahiplerinin toplantılara, proje hazırlık çalışmalarını yürüten ve bölgeden projeyi önerecek kuruluşun yetkili temsilcisinin de aralarında bulunduğu en fazla 5 kişilik bir temsilci grubu ile katılmaları uygun görülmektedir.


Önemli Uyarı:
Proje Hazırlama Yardımı kapsamında uzmanlarca sağlanacak bu yardımın, projelerin seçimi konusunda değerlendirme yapacak olan AB ve GAP BKİ'nin kararlarını herhangi bir biçimde etkilemesi söz konusu değildir. Olası bir yanlış anlaşılma nedeniyle doğabilecek olumsuzluklardan AB, GAP BKİ ve Teknik destek Ekibi hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır.

Form için buraya tıklayınız...