ELAZIĞ KENTİ 14 BİN FİDANA KAVUŞTU | ÇEKÜL

ELAZIĞ KENTİ 14 BİN FİDANA KAVUŞTU

20.05.2009

15 yıl önce bir sivil hareket olarak başlayan 7 Ağaç Ormanları projesi kapsamında ÇEKÜL Vakfı, özel sektör temsilcilerinin de desteğiyle Anadolu’yu ağaçlandırmaya devam ediyor. Projeye destek vererek “Yeşile Hayat Hayata Yeşil” kampanyası başlatan Aras Cargo, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, Hazar gölü kenarına 15 hektarlık alana 14 bin sedir ve ardıç fidanı dikti.

17 Mayıs Pazar günü yapılan dikim şenliğine, Aras Cargo CEO’su Yusuf Ziya Gündüz, Aras Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meral Aras, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi İ.Ü. Orman Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu, Sivrice Kaymakamı Suat Yıldız, Sivrice Belediye Başkanı İbrahim Altundaş, Sivrice İlçe Tarım Müdürü Celal Tünay, Elazığ Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan ve ÇEKÜL Vakfı Elazığ temsilcisi Mustafa Balaban katıldı.

Ağaç dikim törenine katılan Aras Cargo CEO’su Yusuf Ziya Gündüz “2007 yılında başladığımız kampanyamızın üçüncü ayağını Elazığ Sivrice’de gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Hedefimiz beş yılda 200 binin üzerinde ağaç dikmekti. Üçüncü durağımızda 120 bin gibi bir rakama ulaşmış olduk. Proje ortağımız ÇEKÜL Vakfı ile ülkenin dört bir yanında, nerede ne ağacına ihtiyaç varsa orada olacağız. ‘Yeşile Hayat, Hayata Yeşil’ kampanyamıza müşterilerimizden de büyük destek geliyor. Gelen destek karşısında geçtiğimiz yıl ilk defa geri dönüşümlü kâğıtlardan üretilmiş ‘çevreci kutuları’ kargo gönderimlerimizde kullanmaya başladık. Böylece müşterilerimiz de ağaçlandırma kampanyamıza destek vermeye başlamış oldu. Bizler her birimiz günlük yaşamımızda tükettiğimiz kâğıt, kalem, mobilya ve benzeri gereksinimlerimiz için yılda ortalama 7 ağacın kesilmesine neden oluyoruz. Aras Cargo olarak üç yıl önce başlattığımız kampanya ile doğadan aldığımızı doğaya vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Dikim törenine katılan ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Melih Boydak ise “Elazığ yöresi ülkemizin yarı kurak bölgelerinden birisi olup, susuz ağaçlandırma çalışmalarında başarının güç olduğu bir yöredir. Ancak Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Elazığ taşra örgütü yarım asırdan daha uzun süredir bu bölgede başarılı büyük ağaçlandırma projelerini gerçekleştirmiştir. Bugün, birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmış bulunan Aras Kargo’nun Türkiye’yi yeşillendirmek amacıyla ÇEKÜL Vakfı ile birlikte başlattığı ‘Yeşile hayat hayata yeşil’ adlı projenin üçüncü durağı olan Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, 15 hektarlık alanda 14.000 sedir ve ardıç fidanı dikilecektir” dedi.

Melih Boydak sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye’de kültürel ve doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesi konusunda sayısız kapsamlı projeyi başlatmış ve gerçekleştirmiş olan ÇEKÜL Vakfı, Sirvice’deki bu ağaçlandırmanın gerçekleştirilmesinde de Aras Kargo, Elazığ ili ve Sivrice ilçesi yöneticileri,  Elazığ ormancılık örgütü ve basın arasında bir köprü görevi yaptı. Doğaya ve insana saygılı etik kurallara büyük özen gösteren ÇEKÜL Vakfı, özel ve kamu kuruluşları ile ülkemizin doğal ve kültürel varlıklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda kararlı adımlar atma ve gelecek kuşaklara zengin bir kültürel ve doğal miras bırakma görevini sürdürecektir.”

Konuşmaların ardından, dikim şenliği başladı. Şenliğe katılan Elazığlılar, Hazar gölü çevresini yeşillendirecek fidanları toprakla buluşturdu.