Doğadan öğrenen çocuklardan sergi | ÇEKÜL

Doğadan öğrenen çocuklardan sergi

15.05.2018

Doğayı koruma bilinciyle hareket eden öğretmen ve öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefleyen ÇEKÜL Bilgi Ağacının hazırladığı Rehberim Doğa Eğitim Programı, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ödemiş’te 14 farklı okulda uygulandı. Yıl içinde çocukların ürettikleri, Birgi ÇEKÜL Evinde 11 Mayıs Cuma günü açılan bir sergiyle paylaşıldı.

ÇEKÜL Bilgi Ağacının “Öğretmen Eğitimi”ne katılan Ödemişli öğretmenler, yıl boyunca Dünyanın dengesini sağlayan çevresel süreçlere odaklanan ve 18 etkinlikten oluşan eğitimi kendi okullarında uyguladı.

Rehberim Doğa Eğitim Programı ile öğrenciler, yaptıkları seçimlerin doğaya olan etkileri hakkında bilgiler edinip, yaşadıkları kentin doğasını daha yakından tanıdı; değişen mevsimlerle birlikte doğanın geçirdiği değişimleri gözlemledi. Günümüzde yaşanan ekoloji temelli problemler ve nedenleri hakkında da bilgi ve farkındalık kazanan öğrenciler, hazırladıkları yıl sonu sergisiyle, bilgilerini yaratıcı örneklerle paylaşma fırsatı buldu. 

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün izni ve Ödemiş Belediyesinin desteğiyle yapılan eğitimin sergisinin açılış töreninde Rehberim Doğa Eğitim Programını uygulayan öğretmenlere Katılım Belgeleri verildi.

Açılışa; Ödemiş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Nermin Pervan, belediye çalışanları, ÇEKÜL Bilgi Ağacı Koordinatörü Deniz Dinçel ile eğitim sorumluları Özge Öney ve Hazal Çatalbaş, Birgi ÇEKÜL Evi Sorumlusu Melike Dilber ve Birgi ÇEKÜL gönüllüleri katıldı. Öğrencilerin yaratıcı çalışmaları beğeniyle izlendi. Sergi, 16 Mayıs’a dek Birgi ÇEKÜL Evinde ziyarete açık olacak.

 

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Rehberim Doğa Eğitimi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.