ÇEKÜL Vakfı 20. Yılını Coşkuyla Kutladı | ÇEKÜL

ÇEKÜL Vakfı 20. Yılını Coşkuyla Kutladı

30.12.2010

ÇEKÜL kuruluşunun 20. yılını; 27 sanatçının katılımıyla düzenlediği “Birlikte 20 Yıl” sergisi, “Birlikte 20 Yıl” kitabı ve sokak etkinlikleriyle kutladı. 28 Aralık 2010 Salı günü Beyoğlu Ekrem Tur Sokak’taki ÇEKÜL Evi’nde yapılan etkinliklere çok sayıda ÇEKÜL dostu katıldı.


Prof. Dr. Selçuk Erez

20. yıl kutlamalarında sanatçı Dikmen Seymen’in performansı ve ÇEKÜL Korosu’nun mini konseri beğeniyle izlendi.

Kutlamalarda; doğal ve kültürel mirasımızın korunması ve geleceğe aktarılmasına yaşamını adamış olan Prof. Dr. Metin Sözen’in öncülüğünde, 25 duyarlı insan tarafından kurulan ÇEKÜL’ün, türlü olanaksızlıkları aşarak 20 yıldır sürdürdüğü direncin öyküsünün anlatıldığı “Birlikte 20 Yıl” kitabı tanıtıldı.


Prof. Dr. Metin Sözen geçen 20 yılı şöyle özetledi: “ÇEKÜL olarak 20 yılda ne yaptık derseniz; dostlarımızın sayısını arttırdık. Onlar başardı, biz karınca kararınca onlara destek verdik. ÇEKÜL dosyalarında yer alan tüm çalışmalar aslında ÇEKÜL tarafından değil, ÇEKÜL ile birlikte çalışan yürüyen ve 20 yılda bugünkü büyüklüğe ve yaygınlığa ulaşan örgütlenme ağındaki dostlar tarafından yapıldı. Sayıları sürekli artan ÇEKÜL dostlarının başarılarıyla gurur duyuyoruz.”


Sokak partisinde 20.yıl pastası kesilirken

Mardin Valisi Hasan Duruer, Prof. Dr. Ahmet Samsunlu ve Fehmi Tahincioğlu...

Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Zeybek, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen 

Yola çıktığı ilk günden bu yana sanatçılarla birlikte yürüyen, onlarla düşünüp üreten bir sivil toplum kuruluşu olan ÇEKÜL Vakfı 20. yılını ÇEKÜL Evi’nde açtığı bir sergiyle taçlandırdı. Sanatçı dostlarının gözüyle anlatılan “Birlikte 20 Yıl” sergisinin düzenlenmesi ve katalog tasarımını Gürol Sözen ile Erkal Yavi üstlendi.

Önde, Gürol Sözen ve Erkal Yavi

Behiç Ak, Yurdaer Altıntaş, Beril Anılanmert, Müge Arslan, Yetkin Başarır, Yeşim Dizdaroğlu, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Ferhan Erder, Meriç Hızal, Ayşe Karamustafa, Sadık Karamustafa, Metin Keskin, Kâmil Masaracı, Tan Oral, Zeynep Özatalay, Ahmet Öztürklevent, Ersu Pekin, Semih Poroy, Gürol Sözen, Ebru Susamcıoğlu, Deniz Üçok, Erkal Yavi, Heyecan Ural, Semih Balcıoğlu, Gül Derman, Ferruh Doğan ve Ahmet Salman’ın yapıtlarının yer aldığı sergi 18 Ocak 2011 tarihine kadar gezilebilecek.