CAM OCAĞI VE ÇEKÜL YEŞİLİ YAŞATMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR | ÇEKÜL

CAM OCAĞI VE ÇEKÜL YEŞİLİ YAŞATMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

11.04.2007

Doğal hayatın dengelerinin bozulduğu şu günlerde Cam Ocağı Vakfı ve ÇEKÜL Vakfı, yeni bir proje için bir araya geliyor.

Cam Ocağı veya ÇEKÜL’e getirilecek her 7 adet temizlenmiş etiketsiz cam şarap şişesi karşılığında katılımcılar bir adet cam peynir tabağı kazanıyor. 49 adet temizlenmiş cam şarap şişesi getirenler ise ÇEKÜL’ün oluşturduğu koruda 7 fidan sahibi oluyor.

Ülkemizin kültürel miraslarından biri olan cam sanatını geliştirmeyi amaçlayan Cam Ocağı Vakfı ile doğayı ve kültürel değerleri korumayı görev edinmiş ÇEKÜL Vakfı kullandığımız cam şişeleri doğaya geri kazandırmak ve yeşili canlandırmak için el ele veriyor. Proje kapsamında katılımcılar Cam Ocağı veya ÇEKÜL’e getirdikleri 7 adet etiketsiz ve temizlenmiş cam şarap şişesi karşılığında bir adet peynir tabağı alıyor. 49 adet etiketi temizlenmiş cam şarap şişesi getirenler için de ÇEKÜL, bu işbirliği kapsamında oluşturdukları koruda kendileri adına 7 adet fidan dikiyor. Bu proje ile Cam Ocağı ve ÇEKÜL, hem cam şişelerin geri dönüşünü sağlamayı hem de doğanın daha çok yeşillendirilmesini amaçlıyor.

Cam Ocağı Vakfı Genel Müdürü Hakan Kanca konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Yeşili korumak günümüzde hepimiz için yerine getirilmesi gereken önemli bir sorumluluk. Cam gibi doğaya saygılı bir malzemeyle çalışan bizler kullandığımız cam şişelerin geri dönüşünü sağlamak ve doğaya da katkıda bulunmak için ÇEKÜL ile böyle bir işbirliğinden uzak olamazdık. Getirilecek cam şişeleri, tesisimizde hem yeni bir cam obje olarak geri dönüşümünü sağlıyor hem de ÇEKÜL ile birlikte katılımcılar adına ağaç dikerek doğaya karşı görevimizi yerine getirmiş oluyoruz. Herkesi de bu konuda duyarlı ve işbirliğimize ortak olmaya davet ediyoruz.”

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Betül Sözen ise, iki vakfın işbirliğiyle gerçekleşecek, doğa severlerin katılımıyla zenginleşecek projenin, hem hızla yok olan doğal kaynaklara dikkat çekeceğine hem de unuttuğumuz değerleri biraz olsun hatırlatacağına inanıyoruz, dedi.

Cam Ocağı ve ÇEKÜL, bu sosyal sorumluluk çalışmasına katkıda bulunmak, yeşili ve doğayı yaşatmaya ortak olmak isteyen herkesi Cam Ocağı’na ve ÇEKÜL’e davet ediyor.

Cam Ocağı Vakfı ile ilgili ayrıntılı bilgiye 0216 433 36 93 numaralı telefondan veya www.camocagi.org adresinden; ÇEKÜL Vakfı ile ilgili ayrıntılı bilgiye 0212 249 64 64 numaralı telefondan veya www.cekulvakfi.org.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.