BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK VE DOĞAL KAYNAK YÖNETİMİ PROJESİ | ÇEKÜL

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK VE DOĞAL KAYNAK YÖNETİMİ PROJESİ

21.01.2003

ÇEKÜL Vakfı, Dünya Bankası GEF 2 Fonu desteğiyle, Çevre Bakanlığı ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 2000 yılından beri yürütülen “Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi” projesinin “Kurumsal Değişiklik ve Teknik Destek” alt projesi kapsamında “kamu bilincinin arttırılması” ve “küçük destek programlarının geliştirilmesi” konusunda çalışmalar yapmaya başladı. Proje kapsamında, dört pilot bölgede (Igneada, Köprülü Kanyon, Sultan Sazlığı ve Camili) bitki ve hayvan çeşitliliğinin korunması konusunda idari ve hukuki yapının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar, yönetim planları yapılmakta. Bölgelerde ayrıca, yerel halkın ve ilgi gruplarının desteğini alarak tehdit altında kalan türleri korumaya ve yok olmasını önlemeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Projenin amacı, ilgi gruplarından destek alarak, hem türlerin korunmasının sağlanması, hem de korunan alanlarda çevre dostu yatırımların yapılmasını sağlayarak bölge halkının güçlendirilmesi. ÇEKÜL Vakfı, projenin sivil toplum ayağını yürüterek, belirlenen görev ve zaman çizelgesi altında iki sene boyunca çalışacak. Ayrıca bölgelerde Orman Bakanlığı koordinasyonunda olusturulan “Proje Alanları Yönetim Birimleri” (PAMA), üniversiteler ve ilgili Bakanlıklarla yakın işbirliği içerisinde bulunacak.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.cekulvakfi.org.tr/projeler/02_12.asp adresini tıklayınız.