Birgi’nin Renkleri Tasarıma Dönüştü   | ÇEKÜL

Birgi’nin Renkleri Tasarıma Dönüştü  

07.05.2018

Birgi ÇEKÜL Evinde 1 yıldır Birgili kadınlarla yürütülen El İşi ve Tasarım Atölyesinde üretilen ürünler bir sergi ile paylaşıldı. 3-6 Mayıs tarihlerindeki sergi “Birgi’nin Renkleri” isminde düzenlendi.  

Birgi Halk Eğitim Evi ile ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle başlatılan ve yaklaşık 1 yıldır çeşitli etkinliklerle desteklenerek devam eden El İşi ve Tasarım Atölyesi meyvelerini verdi. Geçen Aralık ayında, ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü, ressam S. Yeşim Dizdaroğlu’nun koordinatörlüğünde renkler, tonlama, kompozisyon ve tasarım uygulamaları eğitimi yapılmıştı. Eğitimin ardından seçilen motifler büyük bir titizlikle el işi ürünlerine yansıdı. Birgi’nin tarihi ve kültürel dokusunu kadınların yeni tasarımlarda yerini aldı. Çanta, takı, duvar panosu, örtü, şal gibi ürünler farklı kumaş ve malzemeler kullanılarak, yörede yapılan oyalarla süslendi.

Sergi Açılışını Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu yaptı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengör, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bakırlı, Birgi Kazımpaşa İlkokulu Müdürü Orhan Sarıkaya, Birgi Kazımpaşa Ortaokulu Müdürü Muhammed Karadaş, kursun usta öğreticisi Nermin Akın, Birgili öğretmenler ve Birgi ÇEKÜL gönüllüleri Nadiden Güntel, Adalet Süzer Can, Mustafa Can katıldı. Birgi’yi anlayan motiflerden oluşan el işleri yoğun ilgi gördü.

ÇEKÜL Dükkan (www.cekuldukkan.org), çok yakında bu özel tasarımlara yer verecek.