Arkeolojik kazılarda alan yönetimi ve Magnesia Antik Kenti | ÇEKÜL

Arkeolojik kazılarda alan yönetimi ve Magnesia Antik Kenti

12.01.2012

ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları'nın  “Arkeolojik Miras ve Alan Yönetimi” seminer programının ikincisi 17 Ocak’ta yapılacak. 

Konu: “Arkeolojik kazılarda alan yönetimi ve Magnesia Antik Kenti” 

Konuşmacı: Burcu Özdemir

17 Ocak Salı, 18.30 ÇEKÜL Evi

Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu

Seminer içeriği: "Bilimsel arkeolojik kazı ve araştırma faaliyetlerinin sürdürüldüğü antik kent ve ören yerlerinde çalışmaların planlı ve sistemli yürütülebilmesi için alan yönetim planlaması yol gösterici olabileceğinden, 1985 yılından beri sistematik kazıların sürdürüldüğü Magnesia Antik Kenti için de yönetim planlaması bir rehber olarak değerlendirilebilir.

Alan yönetim planlarında önemli olan, uygulanabilir olması ve güncellenmesidir. Bu tanımlama araştırmaya dayalı bir süreçtir. Bu tanımların ardından yönetim değerlendirmesi yapılırken fiziki durum, tehditler, kısıtlamalar, olanaklar gibi etkenler değerlendirmeye dâhil olacaktır. Bunun ardından bölgeye ya da kente uygun yönetim stratejileri belirlenmeli, gerçekçi ve alana uygun bir yaklaşım içinde değerlendirilmesi yapılmalıdır." 

Burcu Özdemir, Ankara Üniversitesi, Klasik Arkeoloji Bölümü'nden 2004 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klasik Arkeoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimini, “Arkeolojik Kazılarda Alan Yönetimi ve Magnesia Antik Kenti” başlıklı çalışmasıyla tamamladı. Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, Uzman Olarak görev yapmakta. Mesleki ilgi alanlarını; kültürel miras yönetimi, önleyici arkeoloji ve kurtarma kazıları oluşturmakta.

 

Yerimiz sınırlı olduğundan seminer için telefon ya da e-posta ile önceden katılım durumunuzu bildirmenizi rica ederiz.

 

0 212 2496464 / [email protected] /

ÇEKÜL Vakfı Ekrem Tur Sokak No: 8 Beyoğlu