Suyun Öyküsü

Bu atölyenin içeriğini, yaşamın ve dolayısıyla kültürlerin ortaya çıkmasında temel rolü olan suyun hikâyesi oluşturuyor. Su, 8 milyar yıllık öyküsüyle anlatılınca, su kaynaklarının önemi ve gündelik yaşamdaki tercihlerimizin suya doğrudan etkileri de berraklaşıyor. Atölyenin başlıca amaçlarından biri bu berraklığı ve farkındalığı sağlayabilmek.

Atölye, suyun öyküsünün anlatıldığı bir sunumla başlar. Sunumda, suyun temel rolü vurgulanır; dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının güncel durumu ile ilgili bilgilendirme yapılır ve korumaya dair bireysel fikirler paylaşılır.

Uygulama aşaması da en az bilgilendirme / bilgilenme aşaması kadar ilgi çekici: “Kendi Deterjanını Kendin Yap” etkinliği, katılımcılara su kaynaklarını kirletmeyecekleri çevre dostu deterjanlarını üretebilme imkânı sağlar.

Hedef kitle: Kurum çalışanları ve / veya aileleri.

Süre: 2 saat

Mekân: İç mekân toplantı salonu.

Katılım formu için tıklayın

*NOT:
Fırsat Eşitliği için Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, kurumlara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: