Mikro Bitkiler Atölyesi | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Filizlendirme ve Mikro Yeşillikler Atölyesi

Mutfaklardaki kullanımı çok eskiye dayanan filizlendirilmiş tohumlar ve mikro yeşillikler; son yıllarda yapılan ve sağlığımıza çeşitli şekillerde birçok fayda sağladıklarını kanıtlayan bilimsel çalışmalarla birlikte, giderek daha popüler hâle geldiler. Bu çalışmalara göre filizlendirilmiş tohumlarda (mikro filiz) anti-besin maddeleri parçalanarak, vücudumuzun kullanabildiği besin miktarı yükseliyor, sindirim kolaylaşıyor, lif oranı artıyor. İlk yaprakların açıldığı mikro yeşillik evresinde ise besin değerleri ortalama 40 kat, bazı örneklerde 260 katına kadar daha yüksek oluyor. Etken maddeler ve aromalar en konsantre hâllerinde olurken, bağırsak florası da besleniyor. Birkaç önemli noktaya dikkat ederek ve doğru malzemeleri kullanarak, evlerimizde sağlıklı mikro yeşillik üretmemiz hiç de zor değil.

Bu eğitimde hem filizlendirmeyi hem de mikro yeşillik üretimini, tohumdan hasada kadar, en sağlıklı ve pratik şekilde yapmayı öğreneceğiz. Can Bahçenin tamamen ekolojik malzemelerle ve yerli tohumlarla oluşturulmuş mikro yeşilllik yetiştirme kitlerini beraber hazırlayacağız ve evlerimizde mikro yeşillik tarımına ilk adımı atacağız. Mikro yeşillikleri öğünlerimize nasıl ekleyebileceğimizi konuşacağız ve soruları cevaplayacağız.

Tohumun hayat bulmasını ve artık unutmaya başladığımız gerçek gıdanın yolculuğunu gözlemlemek; evlerimizde kendi sağlıklı gıdamızı üretmeye hızlı ve eğlenceli bir adım atmak için bu eğitime katılabilirsiniz.

Eğitim İçeriği

  1. Mikro filiz ve mikro yeşil nedir?

  2. Mikro filizler

  • Neden filizlendirme yapıyoruz?

  • Mikro filiz nasıl üretilmeli?

  1. Tohum kavramları: Yerli, yerel, hibrit, gdo, organik

  2. Mikro yeşiller

  • Mikro yeşil ve mikro filizlerin farkları

  • Yetiştirme malzemeleri

  • Nasıl yetiştirilmeli?

  • Nasıl yenilmeli?

  1. Mikro yeşil kit uygulaması

  2. Soru-Cevap

 

Hedef Kitle: Kurum çalışanları

Süre: 75 dakika (30 kişilik), 50 dakika (100 kişi ve üzeri)

Uygulama şekli: Yüz yüze ya da çevrimiçi

Mekân: Yüz yüze eğitimlerde iç mekân toplantı salonu

 

Başvuru formu için tıklayın

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

 

Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullarla yürütülen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.