Geçmişin Fısıltısı

Geçmişin Fısıltısı atölye programı bir yandan öğrencileri miras, bellek ve müze kavramları ile tanıştırmayı hedeflerken, diğer yandan her bireye kentin kimliğinin ve mirasının parçası / aktarıcısı olduğunu hatırlatır.

Program kapsamında ‘müze’nin hikâyesi ile tanışan öğrenciler, geçmişlerine ait bir objeyi seçerek onun izini sürer, objenin geçmişten bugüne getirdiği ve geleceğe ileteceği fısıltıyı / mesajı hayal eder. Atölyenin sonunda öğrenciler yaptıkları bu çalışmalarla bir sergi hazırlamış olur. Bu sergi, kent müzelerindeki örneklerle karşılaştırır.

Hedef kitle: İlkokul 4. sınıf ve ortaokul seviyesinde öğrenim gören öğrenciler.

Süre: 3 saat

Katılım formu için tıklayın

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

*NOT:
Fırsat Eşitliği için Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullara verilen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Dosyaları: