Bilgi Belge Merkezi
ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları bünyesinde yer alan Bilgi ve Belge Merkezi, Türkiye'nin doğa, tarih, mimarlık ve kültür alanında uzmanlaşmış arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim ve yayın birimidir. Arşivcilik, kütüphanecilik ve bibliyografik danışma hizmetleri ile çevre ve kültür alanında yapılacak çalışmalarda Türkiye’nin önde gelen başvuru merkezlerindendir.
BİLGİ BELGE MERKEZİ ARAŞTIRMA İMKÂNLARI
Ziyaretçilerimiz kütüphane içindeki tüm kaynakları kullanabilir:
-
Kütüphanede bulunan bilgisayarlardan çevrimiçi katalog taraması yapabilirsiniz
-
Okuma masasında çalışabilirsiniz
-
Kablosuz internet ve fotokopi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz
-
Dijital arşivimizden materyal talep edebilirsiniz.
-
Bağış karşılığında, ticari kullanım amacıyla görsel talep edebilirsiniz.
*Basılı kaynaklarımızda ödünç verme hizmeti bulunmamaktadır.
GÖRSEL TALEP EDEBİLECEĞİNİZ DİJİTAL KOLEKSİYONLARIMIZ
ÇEKÜL Vakfı Koleksiyonu
Anadolu kentlerini ve ÇEKÜL Vakfı çalışmalarını konu edinen fotoğraf, afiş, proje, dia, makale, kitap, tez, rapor, ayrıbasımlar ile süreli yayınlardan oluşur. Kaynaklar, Anadolu kentlerinin yerleşim dokularına, sivil ve anıtsal mimarlık mirası yapılara, kent tarihi ve geleneksel yaşam kültürü öğelerine odaklanır.
Sinan’a Saygı Projesi Koleksiyonu
Mimar Sinan’ın simge isminden hareketle hazırlanan projenin koleksiyonunda; yazmalarda adı geçen 400’den fazla eserin yer aldığı Mimar Sinan Envanteri, ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinin en önemli koleksiyonlarından biri. Mimar Sinan’ın hayatı ve eserlerini inceleyen kitap, makale ve fotoğraflara koleksiyonumuzdan ulaşabilirsiniz.
Kent Arşivi
ÇEKÜL’ün Anadolu kentlerinde yürüttüğü çalışma başlıklarını kapsayan DİA, kentsel proje, fotoğraf, kartpostal, makale, rapor ve ayrıbasımlardan oluşan 33 bin 780 adet materyal, zengin bir araştırma fırsatı sunuyor.
Prof. Dr. Metin Sözen Kişisel Arşivi
Anadolu’nun farklı ölçekteki pek çok noktasında çalışan, ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve başkanı Metin Sözen’in kişisel arşivi, eğitim yılları ve çalışma hayatı ile özel yaşamını içeren bir koleksiyon olarak üç ana başlık altında derlendi. Koleksiyon fotoğraf, makale, ayrıbasım, belgesel ve Sözen’in notlarından oluşuyor.
KATALOG TARAMA SİSTEMİ
ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinin veri tabanında bulunan kayıtlara erişim için katalog tarama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Belge talep formuna katalog tarama siteminden ulaşabilirsiniz.
ZİYARET GÜN VE SAATLERİ
Arşiv ve kütüphane; salı, çarşamba ve perşembe günleri 10:30-16:30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Pandemi koşulları nedeniyle randevu almanızı rica ederiz.
İLETİŞİM
Randevu ve tüm sorularınız için bize [email protected] adresinden, 0212 249 64 64 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.