ZİLE’DE ANADOLU HALK MUTFAĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ | ÇEKÜL

ZİLE’DE ANADOLU HALK MUTFAĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

02.01.2008

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Zile'de bir araştırma ve uygulama merkezi kurmaya hazırlanıyor. Zile Belediyesi tarafından Anadolu Halk Mutfağı Derneği'ne tahsis edilen ve yine belediye tarafından onarılacak bir Zile evi araştırma ve uygulama merkezine dönüştürülecek.

Zengin yerel mutfağıyla ünlü Zile’deki merkezde, Anadolu lezzetleri canlandırılacak ve yeniden hayata geçirilecek. Anadolu’nun çeşitli yörelerine özgü pişirme teknikleriyle ilgili araştırmalar yapılacak. Belirli dönemlerde yapılacak uygulamalarla örnekler sunulacak. Ayrıca merkezde, Anadolu halk mutfağına ait mutfak araçlarının sergileneceği bir müze ile bu mutfağa ilişkin kitap, belge ve benzeri literatürün toplanacağı  bir kütüphane oluşturulacak. Merkez, çeşitli seminerler ve etkinliklere ev sahipliği yapacak ve belirli dönemlerde eğitimler düzenlenecek. Merkezin ziyareti ve katılımcılara konaklama imkanı sağlaması da hedefler arasında yer alıyor.