Yörük Köyü'nde 43 tescilli yapı restore edilecek | ÇEKÜL

Yörük Köyü'nde 43 tescilli yapı restore edilecek

18.11.2013

Geçen yıl ÇEKÜL Vakfı’nın “Köyler Yaşamalıdır” projesi kapsamında hazırlanan dosya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun bulundu ve 43 adet tescilli yapının restorasyon projelerine destek sağlanması kararı verildi.

Karabük Valiliği, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi ve Yörük Köyü Vakfı  ile birlikte hazırlanan proje kapsamında tescilli yapılar restore edilecek, sokak dokusunda yer alan arnavut  kaldırımları ve taş duvarların onarımı yapılacak, silueti bozan enerji nakil hatları ise yer altına alınacak.

Yörük Köyü Kültür Mirasını Koruma, Tanıtma ve Dayanışma Vakfı Başkanı, ÇEKÜL gönülüsü Hüseyin Remzi Çağlayan, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'i ziyaret ederek, bu süreçte verilen destekten dolayı bir plaket sundu ve çalışmaların başladığı haberini iletti. Biz de Çağlaya'nın nezdinde, yıllardır Safranbolu ve çevresinin korunmasına kendini adamış temsilcimiz Mehmet Adalar başta olmak üzere, yöredeki koruma hareketine destek verenlere çabalarından dolayı teşekkür ederiz.