YALVAÇ'TAN TAZE HABERLER | ÇEKÜL

YALVAÇ'TAN TAZE HABERLER

13.02.2004

Bugün İstanbul yine karlar altında... Çok yerde hayat tatilde! Ama elektronik ortamda hayat devam ediyor. Tıpkı az önce Yalvaç Belediyesi'nden gelen e-posta ve ekindeki fotoğraflı haber gibi. Çok-ödüllü Yalvaç Belediyesi, çalışmalarında gelinen aşama hakkında ÇEKÜL Gazete okurlarına havadis göndermiş. Başkan Tekin Bayram şöyle diyor:

ŞEVKLE DEVAM EDİYORUZ...

23-26 Ekim 2003 tarihinde düzenlediğimiz Göller Havzası Yalvaç Buluşması Toplantısında şimdiye kadar gelinen noktayı somut verilerle gösterdik. Toplantının bize verdiği şevk ve çalışmalarımızın doğru şekilde devam ettiğinin takdiri, bizleri daha hızlı çalışmaya sevk etmiştir. Toplantı çerçevesinde tartıştığımız konular üzerinde  yoğun bir şekilde çalışırken aldığımız Tarihi Kentler Birliği Başarı Ödülü ve özellikle Prof. Dr. Metin Sözen Özel Ödülü bizleri daha da hırslandırmıştır. Toplantıdan bugüne kadar yapılan bazı çalışmalar hakkında sizleri de haberdar etmek istiyoruz:

 

ÇEKÜL EVİ

ÇEKÜL ÇEVRE VE KÜLTÜR EVİ olacak bu yapı...  

İç Görünüş...

Görgü Bayram Mahallesi’nde ÇEKÜL Evi olarak kullanılmak üzere alınan geleneksel Türk Evi mimarisindeki iki katlı yapının restorasyonu devam etmektedir. Bugün çatısının onarımı tamamlanmış ve iç mekan ahşap kısımların onarımına geçilmiştir.

GELENEKSEL YALVAÇ YEMEKLERİ EVİ

 

Kaş Mahallesi’nde, Kültür Evi’ne komşu konumda, geleneksel Türk Evi mimarisindeki yapı, Yalvaç yemek kültürünü tanıtacak bir lokantaya dönüştürülmek üzere satın alınmıştır. Bugün, evin dış cephesinin restorasyonu tamamlanarak iç kısımların onarımına geçilmiştir.

 KÜLTÜR SANAT EVİ

Görgü Mahallesi’nde tarihi Görgü Camii'nin hemen batı karşısında konumlanmış geleneksel Türk Evi mimarisindeki yapı, kültür-sanat evi yapılmak üzere satın alınmıştır. Restorasyonuna ise yaz ayları başlarında başlanacaktır.

OSMANLI HAMAMI

 

Kaş Mahallesi’nde bulunan Osmanlı Hamamı’nın rölövesi çıkarılmış ve harap haldeki yapının temizliği yapılmıştır. 

Doğu-batı uzanımlı, dikdörtgen planlı yapı doğu kısa kenardan başlayarak, giriş bölümü, iki katlı soyunma odaları, küçük bir avlu, asıl yıkanma bölümü ve batı kısa kenarda ise külhan bölümüyle kompleks bir plan gösterir. Bugün yapının restorasyon çalışmalarına başlanmak üzeredir.

ESKİ DERİ FABRİKASI

Yalvaç kent merkezinin doğusunda, Hisarardı Köyü yolu üzerinde bulunan, Cumhuriyet'in ilk yıllarında deri işleme fabrikası olarak inşa edilmiş tuğla malzemeli yapının, beş yıldızlı bir otele dönüştürmek üzere restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam etmektedir.

Yapı bugün, yarı yarıya tamamlanmış durumdadır ve en kısa sürede turizme kazandırılmak üzere çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir.

X X X X

-Yalvaç Belediyesi'ne haber ve dijital fotoğraflar için teşekkür ediyoruz!

Bu konuda Yalvaç'la haberleşmek isteyenler için e-posta: [email protected]

Belediye'nin artık yayına geçen web sitesi: http://www.yalvac.bel.tr -