TAŞLICA KÖYÜ YAŞAMALIDIR | ÇEKÜL

TAŞLICA KÖYÜ YAŞAMALIDIR

14.06.2007

ÇEKÜL Vakfı’nın hayata geçirdiği “Köyler Yaşamalıdır” projesi kapsamında yer alan Ankara-Taşlıca Köyü’ndeki pilot çalışmada belirli bir aşamaya gelindi. Çalışmaları yerinde incelemek için Taşlıca Köyü’nü ziyaret eden İlçe Kaymakamı Bilal Çelik, ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir ve beraberindeki heyet, önümüzdeki günlerde izlenecek yol haritasını belirlediler. Yeni yol haritasının hayata geçirilmesinde, mülki ve yerel idarenin yanı sıra köy halkı ve köy kalkındırma derneğinin de maddi-manevi sorumluluk alması bekleniyor. Bundan sonraki aşamada yapılması gereken çalışmalar şu şekilde sıralanıyor:

• Köy içerisinde seçilecek bir yapının rölöve ve restorasyon çalışmasının yapılması.
• Köy içerisinde birkaç uygun evin daha ileri tarihte restorasyonu.
• Daha sonra uygun başka evlerin de dış cephe iyileştirme çalışmalarının yapılması.
• Köy ve çevresini ağaçlandırma, yeşillendirme ve iyileştirme çalışmalarının yapılması.
• Bir imar planının hazırlanması ve bu doğrultuda sokakların  düzenlenmesi.
• Proje tamamlandığında bir cazibe merkezi olması beklenen köyde konut talebi artacağı için, çarpık yapılaşmaya meydan verilmemesi ve bu konuda gerekli düzenlemenin sağlanması gerekiyor.