Tarihi Yılmazlar Evi Restore Edildi | ÇEKÜL

Tarihi Yılmazlar Evi Restore Edildi

26.12.2019

İzmit Hacı Hasan Mahallesinde 20. yüzyıl başında inşa edilen ve kentliler arasında Yılmazlar Evi olarak bilinen tarihi yapı, İzmit Belediyesi tarafından restore edildi. ÇEKÜL Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah’ın destekleriyle sürdürülen koruma çalışmaları kapsamında restore edilen yapının içinde ÇEKÜL Vakfı Okuma Odası bulunuyor. Numan Gülşah tarafından bağışlanan ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği yayınları; araştırmacı, akademisyen ve öğrencilerin çalışmaları için zengin bir kaynak niteliğinde.

Yığma tuğla ve ahşap karkas sistemli yapı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1995 yılında tescillenerek koruma altına alınmıştı. Güllü Konak adıyla İzmit Tarih Koridoru Derneği Lokali olarak hizmet verecek olan Güllü Konak’ın, kente İzmit Tarihi Çarşı ile birlikte bir hareket kazandırması bekleniyor.