Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı’nda alacak | ÇEKÜL

Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı’nda alacak

05.06.2012

“Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın 2011 yılı sonuçları belirlendi. 48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı yarışmanın ödülleri, Antalya’da yapılacak “RESTORASYON, RENOVASYON ve KÜLTÜR MİRASININ KORUNMASI” temalı Yapex Tadilat fuarında 19 Ekim Cuma günü verilecek.

Jüri olarak görev yapan TKB Danışma Kurulu, Tarihi Kentler Birliği merkezi olan Şerifler Yalısı’nda yaptığı toplantıda, ödül yönetmeliği uyarınca katılımları değerlendirdi ve TKB Encümeni’ne önerdi. TKB Encümeni’nin incelemeleri sonucunda, üye belediyelerin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı toplam 64 proje ve uygulamayla aday oldukları yarışmada,

Proje ödülleri: DARENDE, İSTANBUL, KADIKÖY, KAYMAKLI, KAYSERİ, KONAK ve ODUNPAZARI

Uygulama ödülleri: ADANA, ALANYA, ALTINDAĞ, BAYINDIR, GAZİANTEP, KOCAELİ, YOZGAT belediyelerine verilmesine karar verildi.

 Kentlerindeki kültürel mirası korumak-yaşatmak için yaptıkları istikrarlı çalışmalar ve yarışmaya düzenli olarak katılarak aldıkları ödüllerle AKSARAY, BİRGİ, BURDUR, ÇANAKKALE, KULA, MUĞLA belediyeleri “Süreklilik ödülleri”ne uygun görüldü.

Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nü ise BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ kazandı. 

Ödüller, 19 Ekim 2012 tarihinde Antalya’da yapılacak olan Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasının Korunması temalı YAPEX Fuarında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine sunulacak.

YEPEX FUARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ