“SİNAN'A SAYGI” ESKİZLERİ POSTA PULU OLDU! | ÇEKÜL

“SİNAN'A SAYGI” ESKİZLERİ POSTA PULU OLDU!

03.12.2007

PTT, Mimar Sinan ve Eserleri konulu anma pullarını ve ilk gün zarfını satışa sunuyor. PTT Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, anma pulları ve ilk gün zarfı, 1 Aralık tarihinden itibaren PTT merkez müdürlüklerinde satışa sunulacak. Ayrıca aynı tarihte Mimar Sinan ve Eserleri 14.11.2007 İSTANBUL ibareli ilk gün damgası, Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Sirkeci PTT Merkez Müdürlüğü tarafından kullandırılacak.

Pulların üzerindeki eskizler Sinan'a Saygı Projesi'nin afişinin de tasarımcısı olan mimar Metin Keskin tarafından hazırlandı. Metin Keskin, aynı zamanda Sinan'a Saygı Projesi kapsamında, Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritaları ve www.sinanasaygi.com internet sitesi için renkli eskizleri de hazırlamıştı. Bu eskizler şimdi posta pulları üstünde de yer alıyor. Pul serisi Süleymaniye Cami, Haseki Hürrem Sultan Hamamı, Selimiye Cami ve Büyükçekmece Köprüsü konulu dört puldan oluşuyor. Metin Keskin'e bu güzel eskizler için tekrar teşekkür ediyoruz!