Sempozyum öncesi, Osmanlı Mahalleleri Atlası yayımlandı | ÇEKÜL

Sempozyum öncesi, Osmanlı Mahalleleri Atlası yayımlandı

12.10.2011

Atlas dergisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve TKB işbirliği ile hazırlanan Osmanlı Mahalleleri Atlası yayımlandı.

ÇEKÜL gönüllüsü Görkem Kızılkayak tarafından yayına hazırlanan Mahalle Atlası’nda Necdet Sakaoğlu, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bedri Mermutlu ve ÇEKÜL proje koordinatörü Alp Arısoy’un yazıları ve farklı ölçekteki kentlerden 125 mahalle, ÇEKÜL ve Atlas dergisinin zengin fotoğraf arşivinden karelerle Osmanlı Mahalleleri Atlası’nda yerini aldı. Derginin Ekim sayısıyla birlikte Osmanlı Mahalleri Atlası’nın dağıtımına başlandı. ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu üyesi y.mimar Metin Keskin'in çizimleriyle hazırlanan sempozyum programı da dergi eklerinden biri. 

Osmanlı Coğrafyasında Mahalle Kültürü Sempozyumu 13-16 Ekim tarihlerinde Bursa’da yapılacak. ÇEKÜL Vakfı’nın danışmanlığında 2009 yılında “kale”, 2010’da “çarşı” sempozyumlarını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl da “mahalle” sempozyumuyla bir kentin üç önemli odak noktasını uluslararası boyutta gündeme getirmiş olacak. Atlas dergisi işbirliği ile kale ve çarşı atlasları da yapılmıştı.