“Şehirorman”a ÇEKÜL desteği | ÇEKÜL

“Şehirorman”a ÇEKÜL desteği

16.11.2011

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun “Şehirorman” projesi seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Projenin ilham kaynağı Rudyard Kipling’in Jungle Book adlı ünlü kitabı. İki perdelik dans drama, 8-18 yaş arası çocuk ve gençlerin eğitim ve çevre konularında bilinçlenmelerine destek olmayı hedefliyor. Ayrıca proje sayesinde çocuk ve gençler çağdaş sanatla tanışacak.

22 Kasım’da, Fulya Sanat Merkezi’nde prömiyeri yapılacak gösteriye çevre konusunda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. 7 Ağaç Ormanları ile yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında ağaçlandırma yapan ÇEKÜL Vakfı da “Şehirorman”ın destekçileri arasında. ÇEKÜL etkinlik adına bir koru oluşturarak projeye katkı sunacak; Vakfın kurşun kalem, yaka iğnesi, poster gibi ürünlerini izleyicilerle paylaşacak. “Şehirorman” İstanbul ve çevresindeki çeşitli okulların yanı sıra 20 farklı şehirde sahnelenecek.